ПСВ Айндховен постигна важна победа с 3:1 като гост на Рода и все по-сериозно мечтае за второто място в Холандия, което дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига.

Станислав Манолев беше на пейката на "филипсите", но не влезе в игра, което е сравнително очаквано с оглед на това, че напуска тима през лятото.

Драйс Мертенс даде преднина на гостите от Айндховен още в 7-ата минута, а Марсело удвои в 31-ата. Рода върна едно попадение в 65-ата чрез Санхариб Малки, а шест минути преди края Мемфис Дипей оформи крайното 3:1 в полза на тима на Манолев.

В 81-ата тимът от Керкраде остана с човек по-малко, когато вратарят Павел Кишчек бе изгонен, след като направи дузпа, пропусната от Джърмейн Ленс.

С този успех ПСВ излезе на 2-ото място, а в оставащите два кръга до края има изключително добра програма - домакинство на 15-ия Адо Ден Хааг и гостуване на последния Екселсиор.

Лидерът Аякс има 67 точки, а днес гостува на Твенте, който е на 6-ото място с 60 точки. ПСВ Айндховен е с 63, а три отбора имат по 61 - АЗ Алкмаар, Фейенорд и Хееренвеен.