Българският национал Станислав Манолев се разписа при победата на ПСВ Айндховен с 2:0 като гост на Рода за Купата на Холандия.

Българинът откри резултата в 32-ата минута с прецизен удар в ъгъла на вратата. Манолев бе изведен от Афелай в наказателното поле и успя да нанесе своя удар непосредствено преди бранител на домакините да се намеси. Toва бе второ попадение за Манолев за новия му тим, като първия бе отново срещу Рода. Любопитно е да се отбележи, че първият му гол с фланелката на ПСВ бе срещу същия противник.

Дванадесет минути преди края на срещата Рейс оформи крайния резултат и класира своя тим за четвъртфиналите на турнира. Българинът остана на терена през всичките 90 минути на мача.

Другият българин в Холандия – Николай Михайлов също игра пълни 90 минути за Твенте при победата с 3:0 над Капеле. Михайлов все пак успя да впечатли с прекрасно отиграване в последната минута на мача. Българският вратар успя да намери отлично с пас от вратата Рукавиция, който забоде третото попадение в мрежата на гостите./БЛИЦ