Великият Диего Марадона нападна наследника си в националния отбор на Аржентина Серхио Батиста. Дон Диего заяви, че Батиста е пиян, след като не предлага място на Карлос Тевес в състава. Селекционерът на Аржентина обяви по-рано през седмицата, че не се нуждае от услугите на Тевес, тъй като на същите позиции играят Лионел Меси и Гонсало Игуаин.

“Трябва да бъдеш пиян, за да не повикаш Тевес в националния отбор. Не искам да чувам, че трябва да се изпробват други играчи. За какви тестове става изобщо въпрос тук? Всеки си има различен стил, но аз не бих заложил на Меси като номер 9 в отбора. Случващото се е срам за аржентинския футбол. Върнахме се хиляда стъпки назад и аз се срамувам от това, защото уважението към националния отбор беше захвърлено през прозореца", заяви Дон Диего.

Марадона е начело на клубния Ал Васъл от ОАЕ от няколко дни. “В новия си клуб ще натрупам безценен опит. Радвам се, че ще работя в страна, където няма звезди, но за сметка на това има развиващ се футбол, пари и клуб, който работи за интересите на треньора си. Подписах предварителен договор, но има още доста неща за доуточняване", заяви Марадона./БЛИЦ