Аржентинската легенда Диего Марадона защити сънародника си Карлос Тевес и отправи остра критика към ръководството на Манчестър Сити. Дон Диего заяви, че го боли да гледа как Тевес е оставен извън първия отбор на "гражданите".
 
Причината за проблема е отказът на нападателя да влезе като резерва по време на мача с Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига. Мениджърът на Сити Роберто Манчини е категоричен, че докато той е начело на тима, Тевес няма да се появи в игра. Марадона смята, че отношението към голмайстора е твърде сурово.
 
"Като бивши играч и като човек ме боли да гледам това, което се случва с Карлос. Ако искат да го глобят - добре, но не трябва да го спират да играе футбол. Най-лошото нещо, което можеш да причиниш на един играч е да го спреш да играе футбол", каза Марадона.
 
Той похвали английския тим за добрата игра: "В момента Манчестър Сити изживява революция, такава, каквато Роман Абрамович направи в Челси и на мен ми е приятно да гледам какво се случва при тях. Серхио Агуеро е един от най-добрите нападатели в света и се радвам, че подобрява представянето си с всеки следващ мач".