Една от легендите на световния футбол Диего Армандо Марадона бе глобен от Мексиканската футболна федерация във връзка с изказването му срещу правителството на САЩ и подкрепата му за президента на Венецуела Николас Мадуро.

След победата на тима си Дорадос де Синалоа с 3:2 над Тампико Мадеро в среща от второто ново на мексиканския футбол легендарният аржентинец обяви, че посвещава успеха на Мадуро и всички страдащи във Венецуела. Освен това той нарече държавния глава на страната Хуан Гуайдо марионетка и изрази недоволството си от действията на американския президент Доналд Тръмп.

От Мексиканската футболна федерация обявиха, че глобата е за нарушаване на етичните правила, които изискват мениджърите да бъдат политически неутрални. Не се съобщава точната сума на санкцията.

58-годишният аржентинец е близък приятел на Венецуела още от времето на управлението на предишния президент Уго Чавес, който бе на власт между 1999 и 2013 година. В момента страната изживява пълен икономически колапс и остра хуманитарна криза, а опозицията в страната започна бунтове срещу Мадуро.