Селекционерът на аржентинския национален отбор Диего Армандо Марадона заяви, че е изключително доволен от проведената приятелска среща между Аржентина и Панама. Двата тима се изправиха един срещу друг в Санта Фе, като резултата бе 3:1 в полза на „гаучосите”.

Марадона пусна в игра експериментален състав от футболисти от местното първенство. Матиас Де Федерико откри резултата за аржентинците в 27-ата минута, но Нелсон Барахона изравни две минути по-късно. Гонсало Бергесио възстанови преднината за домакините в 40-ата минута, а пет минути преди края отново той оформи крайното 3:1.

След срещата Марадона заяви, че неговите момчета са се представили изключително убедително. Дон Диего допълни, че тепърва променя тима, като неговата идея е да наложи нови и млади играчи, които да бъдат гръбнака на отбора в бъдеще.

„Представихме се много добре срещу Панама. Показахме добър футбол, което ме радва. Трябва да продължаваме така. Видях нови момчета, които имат голям потенциал и със сигурност ще вдигнат нивото си в бъдеще. Играхме без голяма част от титулярите, но все пак тактически се представихме на много високо ниво”, каза Марадона.