Легендите на световния футбол Диего Марадона, Йохан Кройф и Ромарио ще пристигнат в България! Това разбра ексклузивно BIG5.bg от запознати със сюрприза. Мегазвездите ще вземат участие в демонстративен мач по случай 50-годишния юбилей на Христо Стоичков. Футболната ни легенда подготвя уникално шоу в София и организацията на рождения ден вече тече с пълна сила.

На 8 февруари 2016 година Камата ще чукне 50 години и планира да събере в България едни от най-добрите футболисти за всички времена. Шоу-мачът ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“. Все още обаче датата не е уточнена. Съществува и вариант празникът да бъде през март, но това ще се изясни по-късно. Всичко зависи от ангажиментите на Камата в САЩ. В момента легендата работи като коментатор и анализатор към американския телевизионен гигант „Унивижън“.

Засега участие в юбилея на Стоичков са потвърдили Марадона, Ромарио и Йохан Кройф. Последният бе треньор на Ицо по време на престоя му в Барселона, когато изгря звездата му. Ромарио и Модерния ляв пък са изключително близки от съвместния им престой при каталунците. Очаква се и още много знаменити футболисти да пристигнат в България, за да уважат Ицо. Не е изключено сред ВИП гостите да са и някои от настоящите играчи на Барселона, както и мениджърът на Челси Жозе Моуриньо.

Безспорен факт е, че Камата е познат в цял свят и името на България винаги се свързва с легендарния ни футболист. Близки до Стоичкова са категорични, че подобно събитие никога не е правено у нас и ще се помни дълго време.