Легендата на Аржентина Диего Марадона за пореден път се изказа ласкаво за новата звезда на футбола Лео Меси. От няколко години Дон Диего брани нападателя на Барселона, който търпи критики от другата голяма фигура във футболната история Пеле.

“Когато бях треньор на Меси в националния отбор се радвах да работя с него. Той много прилича на мен, мисли бързо като мен. Това е качество, което е много важно в съвременния футбол. Никой друг играч в историята не е имал таланта светкавично да взема правилните решение и поради тази причина Пеле ни завижда”, заяви Марадона.

В същото времена бащата на Лео Хорхе призна, че никога не си е представял, че един ден неговият син ще бъде голмайстор на Барселона за всички времена. 24-годишният аржентинец има 234 гола и е начело във вечната голмайсторска листа на клуба.

„Понякога съм се замислял за това, но никога не съм и мечтал Лео да го постигне на такава крехка възраст. Мисля, че приносът му за целия отбор е по-важен от самия рекорд, макар че все още е страхотно да го наблюдавам, когато бележи, особено в сегашната ситуация. За него е важно да бъде запомнен като част от историята на клуба, но това, което го радва най-силно, е, че Барса все още имат шанс да спечелят титлата в Ла Лига. Неговата най-съкровена мечта си остава да спечели световно първенство с тима на Аржентина. Лео винаги се е стремял към това“, призна Хорхе Меси.