Легендарният Диего Армандо Марадона намекна, че има голяма вероятност да напусне поста си на селекционер на националния отбор на Аржентина, ако не класира тима за световното първенство догодина.
„Разбирам се много добре с момчетата. Казах „да” на Грандона и приех да водя националния отбор, бях много ентусиазиран, защото това е нещо много важно и хубаво. Впоследствие обаче се случиха някои работи, които ще обсъдим по-късно”, каза Марадона.

Конфликтът между Дон Диего и шефа на федерацията Грандона датира от доста отдавна и за всички в Аржентина е ясно, че те съвсем не се разбират. Според местната преса те дори не си говорят, което няма как да се отрази добре на отбора.

„Има неща, които не искам да продължат да бъдат такива и моите изисквания трябва бъдат спазвани. Ако не изясним някои въпроси, моята работа в националния отбор на Аржентина може и да не продължи”, обясни Марадона.

Независимо от контузията на Сабалета, Дон Диего няма да вика нови футболисти в отбора и ще разчита на това, с което разполага в момента.

„Ще работя с този отбор. Ще избера някого от наличните футболисти да замести Пабло. Също така имаме много хора, които висят с картони, така че трябва да се съобразя и с това”, завърши Марадона.

„Гаучосите” трябва да спечелят задължителни 6 точки в срещите с Перу и Уругвай, ако искат да запазят шансовете си за класиране на Мондиал 2010./БЛИЦ