Диего Марадона отново показа нестандартния си характер. Селекционерът на Аржентина обяви състава, на които ще заложи в първия мач на Световното в ЮАР срещу Нигерия на 12 юни. Легендата на футбола бе гост в известно радио предаване, където говори за играчите, които ще вземе и за кучето, което го ухапа. 

Съставът за мача е Серхио Ромеро, Никола Отаменди, Мартин Демикелис, Валтер Самуел, Габриел Хайнце, Джонас Гутиерес, Хуан Себатстиан Верон, Хавиер Масчерано, Анхел Ди Мария, Лео Меси, Гонсало Игуаин или Карлос Тевес.

“Не е хубаво, че не мога да взема всички, които играха в квалификациите. Трябва да избирам между 23 играчи. Имаме много добри нападатели. За световно първенство се нуждае от футболисти с добра психика. Физическото състояние също е важно. Една контузия може да се окаже решаваща. Защитата ще бъде Отаменди, Демикелис, Самуел и Хайнце. Харесвам ги заедно”, сподели Марадона.

“Това, което се случи с кучето бе по моя вина. Бела не се чувстваше добре и опитах да я занеса в леглото й. Тя спеше и сигурно сънуваше кошмар, защото не атакува, докато спеше. Все още обичам кучетата”, разкри Дон Диего./БЛИЦ