Аржентинската футболна икона Диего Армандо Марадона се подигра на отстранените от футбола за осем години Сеп Блатер и Мишел Платини. Аржентинският журналист Даниел Аркучи публикува в „Инстаграм” снимка, на която се вижда как Марадона ухилен позира с тениска, на която главите на президента на ФИФА Блатер и този на УЕФА Платини са съединени в една с фотомонтаж. На тениската е и написано Two Thiefs (в превод: двама крадци).

Аркучи пусна снимката с цитат, според който 55-годишният Марадона би трябвало да е казал: „Това прави 25 години”. Изказването е във връзка с продължителността на служба на двамата президенти: Блатер на власт от 1998 година и Платини от 2007 година. 79-годишният Блатер и 60-годишният Платини вече обжалваха наказанията си, които дори може да бъдат увеличени.

Марадона нарече Блатер и Платини „крадци” още през есента, когато стана ясно, че имало съмнително плащане от ФИФА в размер на 1,8 милиона евро по сметката на французина за консултантски услуги.

„Блатер донесе много страдание на футбола и е раздавал заедно с Платини много подкупи. Те двамата са независими един от друг, но винаги са стояли на една и съща страна”, коментира Марадона за двамата.