Легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона е фаворит за треньорския пост в Бурсаспор, след като досегашният наставник Ертугрул Саглам хвърли оставка, съобщават турските медии.

През сезон 2009/10 Бурсаспор сензационно спечели шампионската титла под ръководството на Саглам. След поражението от Фенербахче (0:3) за Купата на Турция през миналата седмица и поражението от Истанбул ББ (1:4) през уикенда обаче последваха масови протести на феновете и днес 43-годишният специалист подаде оставка.

„Цялата вина е в мен. Феновете изгубиха своята надежда”, сподели на официална пресконференция Саглам, който бе начело на тима от януари 2009 година.

Според турските медии за заместник на Саглам сензационно ще бъде привлечен Марадона. 52-годишният аржентинец за последно води тима Ал Васъл от Дубай (ОАЕ) през сезон 2011/12.

Бурсаспор е на шесто място във временното класиране на турската Суперлига с актив от 27 точки след 19 кръга и изостава с 4 пункта от грандовете Бешикташ и Фенербахче, заемащи втора и трета позиция. Лидер е Галатасарай с 36 точки.