Легендата на световния футбол Диего Марадона може да поеме националния отбор на Ирак. Това призна личният агент на великия аржентинец Ернан Тофони. “Ние получихме оферта, разговаряхме с Диего и той прие. Очакваме футболната федерация на Ирак да обяви официално сделката в петък”, заяви Тофони.

52-годишният Марадона, който в момента е мениджър във футболната федерация на Обединените арабски емирства, ще има за цел да класира Ирак на Мондиал 2014 в Бразилия. Световният шампион с Аржентина за 1986 г. в момента е без работа, след като напусна дубайския Ал Васъл през юли. В треньорската си кариера той е бил начело на националния отбор на Аржентина и клубните отбори Мандиу и Расинг (Авелянеда). Наскоро се заговори, че той е имал оферта и от английския Блекбърн.

Ако приеме условията на иракчаните, Дон Диего ще смени на поста друг митичен футболист – бразилеца Зико. Той пък подаде оставка през ноември. Причината беше проста - липсата на пари в местната футболна федерация, както и неизпълнение на задълженията, посочени в договора. В началото на месец октомври Ирак загуби с 0:6 от Бразилия. Два гола тогава отбеляза Оскар, а по един добавиха Кака, Хълк, Неймар и Лукас Моура.