Футболната легенда Диего Марадона ще остане в болницата, колкото е необходимо. Това заяви неговият личен лекар Леополдо Луке. В изявлението си пред медиите докторът съобщи няколко интересни подробности относно състоянието на 60-годишния бивш футболист.

„Диего е много труден пациент. Нямате никаква представа за какво става дума. Настоява да бъде изписан и се бунтува срещу по-дългия си престой в болницата. Мисля, че сега е един от малкото случаи, в които получава „Не!“ като отговор. Полагаме най-добрите грижи за него и всички трябва да покажем по-силни характери от неговия, за да доведем терапията до успешен край“, заяви Луке.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Както е известно, световният шампион с Аржентина беше приет в „Клиника Оливос“ в Буенос Айрес през седмицата, за да бъде отстранен хематом в мозъка му. След това лекарите оставиха Марадона в болницата за наблюдение и за лечение на алкохолизма му.

„Получавам постоянно критики. Дори и в „Инстаграм“, но не им обръщам внимание. Всички близки на Диего искаме той да се възстанови и работим здраво върху тази задача. Понякога трябва да се възползваме от открилите се възможности. Тази е една от тях. Марадона ще остане в болницата, колкото и да не му се иска. Този път няма де се съобразяваме с него. На моменти го упояваме, за да облекчим болките му след операцията, но това е и добър начин се борим проявите на неговата алкохолна абстиненция“, допълни личният лекар на футболната легенда.