Аржентинската футболна легенда Диего Марадона ще се кандидатира за президент на ФИФА. Това обяви журналистът Виктор Уго Моралес пред сайта 10ahora.com.ar
 
„Диего реши да се бори с корупцията във ФИФА и ще се кандидатури за президент, за да промени световния футбол. Той ще застане на изборите с целия си авторитет. Марадона предпочете да не взима страна в предстоящите президентски избори, а сам да се яви“, разкри уругвайският журналист.
 
Моралес обяви, че вече е разработена програма за кандидатурата на Диего Марадона за президент на ФИФА. Първият намек, че легендарният аржентинец може да се пробва за мястото на намиращия се в оставка Сеп Блатер, се появи през юни. Тогава президентът на Венецуела обяви, че Марадона трябва да оглави ФИФА.
 
Както е известно, световната футболна централа беше сериозно разтърсена в края на май, когато точно преди конгреса на ФИФА и президентските избори в организацията бяха арестувани високопоставени членове на управата. Започнаха две паралелни разследвания за корупция във ФИФА. Едното на ФБР, а другото е на швейцарските власти.
 
Вече е известно, че новите избори за президент ще бъдат най-рано през декември. Кандидатурите си за момента са издигнали Давид Жинола и йорданският принц Али бин ал Хюсеин, който загуби от Блатер в края на май. След като стана ясно, че Сеп Блатер се оттегля и предстоят нови избори, Марадона обяви, че ако принц Али стане президент на ФИФА, то той ще стане вицепрезидент.