Легендата на аржентинския футбол Диего Армандо Марадона, който в момента е треньор на Ал-Васл (Дубай), ще стане почетен гражданин на италианския град Неапол.

51-годишният бивш аржентински национал игра от 1984 до 1991 година за местния Наполи и е почитан от хората в града, намиращ се в подножието на вулкана Везувий. Марадона има общо 259 мача с екипа на “небесносините” в Серия “А” и 115 отбелязани гола.

“Марадона ще се завърне в Италия през май и ще посети Неапол, където ще получи почетно гражданство. Община Неапол планира огромен празник, който ще бъде организиран от кмета Луиджи Де Магиистрис”, заяви адвокатът на Марадона Анджело Пизани в интервю за италианско радио.

Единственият проблем пред Дон Диего е, че местните власти не му позволяват да се завърне на Апенините заради неплатени данъци. Според адвокат Пизани обаче няма да има проблем и неговият клиент ще получи разрешение за кратка визита в Италия.

В момента тече процес срещу световния шампион с Аржентина от Мондиал 1986 в Мексико. Става въпрос за 38 милиона евро, които човекът с “Божията ръка” не е изплатил като данъци в Неапол.

С получаването на почетно гражданство обаче Марадона, който вчера изгледа победата на Манчестър Сити срещу Манчестър Юнайтед (1:0) в дербито на английската Висша лига, би могъл в най-скоро време да получи и евентуална работа в Италия.

“Има малки проблеми в Ал-Васл. Ако отборът не изпълни изискванията на Марадона, той няма да има интерес да остане там и ще може да се пренесе в Италия. Диего винаги пита за ситуацията в Наполи и е голям фен на клуба”, допълни още адвокат Пизани, намеквайки, че клиентът не би отхвърлил оферта от отбора, за който е играл 7 години.