35-годишният нападател Мартин Палермо и 36-годишният защитник Роландо Скиави изненадващо бяха извикани в националния отбор на Аржентина за световните квалификации с Бразилия и Парагвай.

Халфът на Естудиантес Родриго Брана също бе извикан от националния селекционер Диего Марадона, който се опитва да покрие липсата на много контузени играчи.
 
Палермо, известен като Лудия, е емблематична фигура за Бока Хуниорс, където е голмайстор на клуба за всички времена, но има съвсем малко мачове на националния отбор. Най-известната му проява за “гаучосите” бяха трите пропуснати дузпи по време на загубата с 0:3 от Колумбия по време на Копа Америка през 1999 г.
 
За последно бе в националния отбор на Аржентина за световната квалификация срещу Чили през ноември 2000, когато остана резерва.
 
Нападателят Диего Милито, защитникът Николас Бурдисо и халфовете Хуан Верон и Себастиан Баталия са под въпрос за мача с Бразилия в Росарио в събота. Четири дни по-късно Аржентина гостува на Парагвай в Асунсион.
 
“Гаучосите” са на четвърто място в Зона Южна Америка с 22 точки от 10 отбора. Аржентинците са с две точки пред петия в класирането Еквадор, а до края остават по четири мача на всеки тим.
 
Първите четири отбора се класират директно за световното първенство в ЮАР, а петият играе плейоф на разменено гостуване с четвъртия от Зона КОНКАКАФ./БЛИЦ