Кардинални промени в управлението на италиански гранд Ювентус се предвиждат в края на годината, твърди в днешния си брой вестник "Тутоспорт". Според изданието за президент на клуба ще бъде назначен легендарният треньор Марчело Липи. Сегашното ръководство на "старата госпожа" е подложено на непрестанни критики заради кошмарния сезон на отбора, въпреки сериозните покупки извършени през лятото, когато в състава бяха привлечени двама бразилски и двама италиански национали в лицето на Диего, Фелипе Мело, Фабио Канаваро и Фабио Гросо.

Шансовете за титла в Калчото бързо приключиха и в момента Ювентус се бори за влизане в четворката, след като заема незавидното седмо място, а по-рано през сезона отпадна безславно от Шампионската лига и турнира за Купата на Италия.

Според „Тутоспорт”, преустройването на ръководството ще започне от Жан Клод Блан, за когото се очаква да отстъпи мястото си като президент и отново да стане изпълнителен директор, а Роберто Бетега да остане генерален директор в клуба. Също така селекционерът на „Скуадра адзура” Марчело Липи е гласен за президент, а някой измежду Бепе Марота, Джорджо Перинети или Панталео Корвино ще се заеме с трансферите на „Старата госпожа”.

Ако един от последните трима трансферни експерти дойде в Ювентус, той ще замени спортния директор Алесио Секо, който е обвиняван най-много за кризата в клуба. За треньор са спрягани имената на Рафаел Бенитес, Гуус Хидиник и Чезаре Прандели./ БЛИЦ