Селекционерът на световния шампион Италия Марчело Липи е изключително концентриран върху предстоящите квалификации за Мондиал 2010 в ЮАР с Грузия и България. Специалистът категорично отказа да коментира кой ще спечели Скудетото в Италия като обяви:
 
"Не ме интересуват нито Интер, нито Ювентус. Мисля само за Грузия и България. Очакват ни два трудни мача, които искаме да спечелим и да се доближим максимално до ЮАР", категоричен бе Липи пред медиите на Апенините.

При евентуални две победи срещу нас и Грузия италианците почти сигурно ще си гарантират мястото сред 32-та отбора на следващия мондиал. Както е известно, селекционерът на "адзурите" бе нападнат от Жозе Моуриньо преди 15 дни, след като даде своята прогноза, че Юве ще спечели Скудетото. Тогава португалският специалист заяви, че е потресен и било недопустимо селекционер на националния отбор, който има голямо минало с "бианконерите", да казва толкова сигурно, че тимът щял да триумфира имайки се предвид не далечното минало на Старата госпожа - визирайки  скандала Калчополи от преди три лета./БЛИЦ