Бившият треньор на Ювентус и легенда в занаята Марчело Липи посъветва ръководството на клуба да продаде Пол Погба. Разбира се, той отчита, че подобен ход със сигурност ще се отрази негативно на отбора в момента, но пък с получените пари може да се направи реинвестиция.

"Разбира се, че подобен ход няма да бъде от полза за отбора, но не и за клуба. Според мен Ювентус ще получи достатъчно средства, които може да инвестира в трима или четирима качествени състезатели. Когато се завърнах в Ювентус през 2001-а, получих обаждане, че ще продадем Зидан. Той беше най-добрият в света по това време, но Реал (Мадрид) беше сложил на масата 75 милиона евро.

Ръководството ме помоли да бъда спокоен, защото ще направят реинвестиция. Тогава привлякохме Буфон, Тюрам и Недвед, с които продължихме да печелим отличия", спомня си Липи.

През този сезон Погба, който има договор до 2019 г., е ключов играч в схемата на Масимилиано Алегри, като е вкарал 5 гола в 16 мача в Серия "А". Сериозен интерес към френския национал има от Реал (Мадрид), Челси и ПСЖ.