Халфът на Наполи Марек Хамшик се изказа остро срещу бившия си треньор Рафаел Бенитес. Както е известно, испанският наставник и словакът не бяха в никак добри отношения.

Хамшик атакува Бенитес и засипа с похвали новия треньор на Наполи Маурицио Сари, правейки сравнение между двамата.

 „Има чувствителна разлика между Бенитес и Сари в полза на последния. В момента работим много повече както физически, така и в тактическо отношение. Сари е маниак на тема „тактика”.
 
Няма двама треньори, които да си приличат. Всеки има своя гледна точка и може да печели благодарение на методите си. При Бенитес ние никога не тренирахме с топка. Със Сари трябва да полагаме много повече усилия. Неговата методика ми напомня за Валтер Мадзари.

Ролята на атакуващ халф може да бъде тълкувана по различни начини и чрез различни философии. Възгледите на Бенитес ми създаваха трудности. Той постоянно ме заменяше, което ме дразнеше. Никак не ми харесваше да напускам терена в 60-ата минута. Но аз като професионалист бях длъжен да не реагирам на решенията на треньора, дори когато не си съгласен с него. А аз, честно казано, никак не бях съгласен с Бенитес“, завърши Хамшик.