В Марек Юнион-Ивкони са царе на екзотиката и са на път да го докажат за пореден път. През миналата година на проби в отбора пристигнаха волейболисти от Ямайка и Тринидат и Тобаго, а сега отново се стяга поредното различно попълнение, което ще се опита да впечатли и се уреди с договор при 3-кратните шампиони.

Тази вечер, на аерогара "София" пристига волейболист от…Казахстан. Бившата руска република от тази година инвестира изключително много пари във волейболното си първенство, което не е от най-силните и пристигането на тайнственият казах е меко казано много любопитно. От Марек Юнион-Ивкони разкриха за него само, че е висок 207 см. Едва след като спортно-техническият щаб се запознае с качествата му, ще може да бъде подадена и повече информация. Той ще остане няколко дни в Дупница, за да потренира с юношите и да се прецени дали ще му се предложи договор.

В същото време се разбра, че диагоналът на тима Венелин Кадънков е все по-близо до това да играе във всички мачове до края от Световна лига. След контузията на Данаил Милушев, която го вади от игра поне 10-ина дни, именно направилият супер-сезон с дупничани диагонал ще бъде резерва на друг кадър на шампипоните Цветан Соколов.

Светослав Костадинов отново ще бъде организационен директор на Марек Юнион-Ивкони в Шампионската лига. Той заемаше този най-отговорен пост и при досегашните две участия. В края на месеца Костадинов ще лети за Виена, където ще бъде част от жребия за новия сезон. На 27-и ще станат ясни съперниците на дупничани.

"Дано извадим късмет и се паднат силни отбори, които привличат внимание. На място ще разберем подробно как сме се представили през миналата година в организацията и какви са новите изисквания на Европейската конфедерация", лаконичен бе Костадинов пред zadupnitsa.com.