Германският национал Марио Гомес, който не е играл за Фиорентина от средата на септември заради травма в коляното и се надяваше да се завърне в игра срещу Удинезе (0:1) миналия уикенд, ще остане извън терените за още дълго време.

Контролен преглед при лекаря на германския национален тим Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт е установил, че Гомес има възпаление на коляното и няма да може да се завърне скоро в игра.

„Няма никакво съмнение, че травмата на Гомес в коляното е излекувана. Той обаче изпитва болки заради възпаление. Той иска непременно да се завърне в игра и да помогне на отбора, но ще му бъде позволено да го направи, когато всичко е наред на 100%. Никой не иска да поема рискове. Марио е ключов играч на този клуб”, заяви лекарят на Фиорентина Паоло Манети, който не даде точен срок колко точно ще отсъства още Гомес.

28-годишният нападател ще остана за няколко дни в Мюнхен под наблюдението на доктора на Бундестима Мюлер-Волфарт, след което ще се завърне във Флоренция. Все още не е ясно и кога Гомес ще може да поднови тренировки с „виолетовите”. След получената травма в коляното през септември той е тренирал само индивидуално.