Германският национал и нападател на Байерн Марио Гомес вече се е разбрал за личните си условия с Фиорентина и при всички положения иска да играе в Италия. Това потвърди неговият мениджър Ули Фербер, според който остава единствено „вииолетовите” и баварците да се разберат за трансферната сума.

Марио Гомес подържа форма в Мюнхен, докато Байерн игра две контроли през уикенда. 27-годишният нападател е получил разрешение за това от новия треньор на баварците Хосеп Гуардиола. Трансферът му в тима от Флоренция пък зависи единствено от изискванията на баварците.

„Надявам се, че в следващите дни ще направим и следващата крачка. Марио е направил своя избор. Той ще играе в Италия”, сподели мениджърът Ули Фербер пред „Кикер”.

През 2009 година Байерн брой на Щутгарт 35 милиона евро за Гомес, а сега иска за него не по-малко от 25 милиона евро. Рекордьорът с 23 титли на Германия няма никакво намерение да преговоря за по-ниска цена.

Договорът на Гомес с баварците е до лятото на 2016 година. След като обаче се очаква перуанецът Клаудио Писаро да подпише за още един сезон, германският национал ще има същия проблем като миналия сезон, а именно да е в ролята на резерва. Трансфер на Гомес би бил най-правилното и за двете страни.