Голяма е вероятността българинът Марио Кирев да бъде вратар номер 3 на италианския шампион Ювентус през следващия сезон, пише вестник "24 часа".

Навършващият 23 г. на 15 август българин ще се прибере днес в Торино, за да стартира подготовка със "старата госпожа".

"През пролетта играх под наем в румънския Политехника (Тимишоара) и за разлика от другите ми преотстъпвания пазих в няколко мача. Започвам подготовка, а доколкото разбрах, на мен ще се разчита като трети вратар за новото първенство. Всичко обаче ще стане ясно на място", сподели Кирев, който се бе завърнал в дома си в Сапарева баня след почивка на море.

Непоклатим титуляр в Ювентус е най-скъпият вратар в историята на футбола Джанлуиджи Буфон. Негова резерва ще бъде Марко Сторари. При контузия или наказание на един от двамата Кирев ще има шанса да седне на пейката, а при добро за него, но не за колегите му стечение на обстоятелствата - да запише дебют в серия "А" или пък Шампионската лига.

Българският талант бе купен от италианския гранд в началото на 2009 г. и има договор с торинци за още един сезон. Ако бъде задържан в Ювентус, вероятно ще му бъде предложен и нов договор, защото иначе през следващото лято ще може да си тръгне като свободен агент.

Освен в Политехника Марио бе преотстъпван преди това в швейцарските Грасхопър и Тун, но само поддържаше форма с тях. В останалото време Кирев пази за младежкия състав на Ювентус в първенството на Италия в тази възрастова група.