Нападателят на Байерн (Мюнхен) Марио Манджукич обяви, че напуска клуба. Хърватският национал си тръгва, защото вижда, че не пасва в схемата на игра на Хосеп Гуардиола. Решението му пък предоставя отличен шанс пред Роберт Левандвоски от Борусия (Дортмунд), който беше спазарен още през зимата. Полякът идва на "Алианц Арена" като свободен агент. Манджукич от своя страна ще финализира бъдещ трансфер след Мондиал 2014, където се очаква да бележи за родината си.

"Прекарах фантастично време в Байерн. Разбира се, доскоро не мислех за напускане и то точно сега. Но нека бъдем честни - стилът, който Гуардиола иска да вижда в отбора, не ми подхожда.

В първия 1/2-финал с Реал (Мадрид) установих, че колкото и да се старая, не мога да покажа най-доброто от себе си. В ситуации като тази няма как да се чувствам удобно. Точно затова най-доброто решение за двете страни е да се разделим.

Благодаря на клуба, който ми предложи нов договор. Благодаря и на Гуардиола, който е отличен треньор. Пожелавам на всички само най-доброто в бъдеще. Байерн и феновете винаги ще бъдат част прекрасната и емоционална история на моята кариера. Време е за ново предизвикателство", обясни Манджукич.

През изминалия сезон в Бундеслигата Манджукич отбеляза 18 гола в 30 мача, с което се превърна в голмайстор на отбора. Той остана и на два гола от Роберт Левандвоски, който пък наниза най-много попадения от всички в първенството. На Мондиал 2014 пък Хърватия е в група с домакина Бразилия, Мексико и Камерун.