Трансферът на Мартин Петров в Тотнъм пропадна заради нежеланието на мениджъра на Манчестър Сити Марк Хюз да се раздели с българския футболист, разкри мениджърът на родния национал Лъчезар Танев пред Гонг.бг.

“Манчестър Сити се отказа от трансфера заради нежеланието на Марк Хюз да остави Мартин Петров да напусне клуба. Не мога да гадая за мотивите за това. Предполагам, че Хюз ще разчита на Марто, но за подобно нещо няма индикации от началото на сезона”, заяви Танев.
 
“При всички положения Мартин искаше да играе в Тотнъм. Когато виждаш, че в началото на сезона не играеш и имаш проблеми от това естество, и идваш в клуб, който те иска на 100% - в случая Хари Реднап и Тотнъм, естествено, че това са неща, които те карат да вземаш решение. Желанието на Мартин при тази ситуация беше да играе за Тотнъм. Все пак светът не е свършил”, допълни футболният агент.
 
“Той има доста добър договор с Манчестър Сити, който трябва да изпълнява. Контрактът му изтича след една година, така че нищо не се знае оттук нататък. Възможно са много варианти. Защо не и продължаване на договора му там. Изключено е до края на трансферния прозорец да се помени. Това е окончателно решение на Манчестър Сити. Техните инструкции бяха играчът да се прибира за България за лагера на националния отбор. Интерес от други клубове може да е имало, но конкретни действия - не”, разкри Танев./БЛИЦ