След катастрофалното отпадане на Реал (Мадрид) от Лион още на 1/8-финалите в Шампионската лига испанската преса разкъсва треньора и играчите.

“Адиос, Шампионска лига, адиос, Пелегрини”, пише “Марка”, поставяйки под сериозна въпросителна съдбата на наставника на Реал.

Спортният директор на клуба Хорхе Валдано обаче веднага заяви, че треньорът остава.

“Пелегрини е треньорът на Реал (Мадрид). Ние го уважаваме и вярваме в неговата работа. Със сигурност има още много какво да се прави, докато отборът бъде напълно завършен. Тъжни сме от това отпадане, защото искахме да спечелим това отличие, но нека не преувиличаваме ситуацията. Сега трябва да забравим този мач и да продължим борбата за титлата в Испания", смята Валдано.

Наставникът пое вината за отпадането от Лион на осминафиналите в Шампионската лига.

„Аз съм най-отговорен за това. Ние обаче трябва да преодолеем този труден момент и да продължим да се борим за титлата в Примера дивисион. Моето бъдеще зависи от клубната политика. Това е един много голям временен неуспех”, каза треньорът.

„Имахме добри моменти в мача. Имахме две чисти положения и не успяхме да ги вкараме. След почивката бяхме в час до гола на Лион. Той сложи край на илюзиите ни да играем на финала на “Бернабеу”, допълни Пелегрини./БЛИЦ