Невероятен познавач на футбола се показа бившият българският национал Маркиньос, съобщава “стандарт”. Бразилецът с роден паспорт шашнал щаба на Любо Пенев с прогнозите си. Той чател редовно с бившите си колеги от Китай, където играе в момента за уникална заплата. Маркиньос прогнозирал още преди контролата с Кипър, че ще победим 1:0. После предвидил 1:1 с Италия и 1:0 срещу арменците.

Отначало Маркиньос станал обект на майтапи. След равния 2:2 с Италия националите обаче започнали да коментират усилено прогнозите на халфа.

"Ако познае и с Армения, ще го признаем", приказвали си по време на лагера в Правец. След финалния удар всички изпаднали в лек шок.

"Три познати знака, два от които с точен резултат", отказали да повярват в командата на Любо Пенев. Те написали на Маркиньос, че очакват предвиждането му за мача с Дания през октомври. Ако пак предрече успех за България и познае, бившият ас на ЦСКА има покана за почерпка в София. Бюджетът на купона ще е неограничен.

Самият халф не е загубил надежда, че може да бъде повикан обратно при националите. Той играеше редовно при Матеус. Маркиньос беше сред любимците на Любо Пенев в ЦСКА. Треньорът обаче едва ли ще го призове, тъй като разчита на по-млади момчета. А и Любо държи лично да гледа набелязаните футболисти, което в случая ще стане доста трудно.