Доскорошният защитник на Интер Марко Матераци обвини бившия треньор на тима Леонардо в предателство. Двамата влязоха в конфликт още през миналия сезон, тъй като наставникът заяви, че няма да разчита на опитния бранител.

“Нека да е ясно, аз въобще не исках да напускам Интер. Леонардо заяви, че няма да ме включи в списъка за мачовете в Шампионската лига. Следователно нямаше как да подновя договора си с клуба и оставането ми беше безмислено. След края на сезона обаче Леонардо просто си тръгна и отиде в ПСЖ. Е, това не е ли предателство”, изригна Матераци пред “Газета Дело Спорт”.

Както е известно, Леонардо от скоро стана спортен директор на френския тим.

“Не знам защо искаше да ме изхвърли от отбора. В края на краищата, когато излизах на терена, играех на ниво. Леонардо ми каза право в очите, че не играя добре и има претенции върху представянето ми. В същото време обаче не ми даде и една минута, дори не играх за Купата на Италия”, завършва бесният Матераци, който все още се надява, че ще си намери отбор за край на кариерата си. Световният шампион с Италия от 2006 година ще навърши 38 години на 19 август./БЛИЦ