Халфът на вицешампиона Борусия (Дортмунд) Марко Ройс бе избран от своите колеги в германската Бундеслига за най-добър играч на изминалия сезон, въпреки че Байерн спечели дубъл.

45,6% от 220 футболисти в Бундеслигата са гласували за Ройс в анкетата на списание „Кикер”. 24-годишният халф завърши сезона с 16 гола и 14 асистенции и наследява миналогодишния победител и звезда на Байерн Франк Рибери. Втори в класацията за тази година е съотборникът на Ройс в Дортмунд и голмайстор на тима Роберт Левандовски, който от следващия сезон облича екипа на Байерн.

За най-добър вратар през изминалия сезон футболистите избраха германския национал и страж на Байерн Мануел Нойер с 27,5% от гласовете. Той изпревари вратаря на Байер (Леверкузен) Бернд Лено (22,5%) и бившият вече страж на Борусия (Мьонхенгладбах) Марк-Андре тер Щеген (12,4%), който премина в Барселона.

Категоричен победител сред треньорите според футболистите в Бундеслигата е наставникът на Аугсбург Маркус Вайнциръл, получил 57,3% от гласовете, следван от треньора на Шалке 04 Йенс Келер (10,9%) и временния треньор на Байер (Леверкузен) Саша Левандовски (5,9%).

Най-добър съдия е Флориан Майер с 34,2%, следван от Кнут Кирхер с 23,4%, който спечели анкетата миналата година.