Новото попълнение на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс беше определен за Футболист на годината в Германия. 23-годишният немски национал, който беше закупен от германския шампион от Борусия (Мьонхенгладбах) срещу 17,1 милиона евро, спечели анкетата на сп. “Кикер” с 217 гласа от Германската асоциация на спортните журналисти.
 
На второ и трето място са новите съотборници на Ройс в Борусия (Дортмунд) – Матс Хумелс (108 гласа) и Роберт Левандовски (95). Марко Ройс ще получи наградата си преди контролната среща с Аржентина във Франкфурт на Майн. Миналогодишният победител Мануел Нойер от Байерн този път раздели деветото място с вече бившия играч на Шалке 04 Раул. Двамата получиха по 31 гласа.
 
Наставникът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп спечели наградата за Треньор на годината за втора поредна година. Той получи 496 гласа. Второ място зае 45-годишният Люсиен Фавър от Борусия (Мьонхенгладбах) със 138. Кристиан Щрайх от Фрайбург зае третото място със 101 вота. Селекционерът на националния отбор Йоахим Льов зае девето място с 5 гласа.
 
Първо място в анкетата за Футболистка на годината зае Селия Окоино Мбаби от Бад Нойенар с 206 точки. Втора остана Геновева Анонма от Турбине (Потсдам) с 68, а трето място зае Александра Поп от Дуисбург – 53 т. Миналогодишната победителка Фатмире Байрамай от Франкфурт е четвърта с 40 т.