Феновете на Малмьо направиха незабравимо изпращане на клубната легенда Маркус Розенберг. 37-годишният нападател прекрати кариерата си след последния домакински мач на тима за годината. Малмьо се наложи над Динамо (Киев) с 4:3 в среща от Лига Европа, а самият Розенберг вкара победния гол в шестата минута на добавеното време и се качи на трибуните, за да празнува със запалянковците.

След края на двубоя бившият играч на Аякс и Вердер излезе на терена със семейството си. Привържениците на Малмьо бяха организирали специална хореография по случая, а бившият шведски национал беше почетен и от други легенди на клуба. На терена беше пътека в светлосиньото на Малмьо, която образуваше №9.

Кариерата на Маркус Розенберг започва в Малмьо през 2001 г., а през 2004 г. е даден под наем на Халмстад. През лятото на 2005 г. е продаден на Аякс за 5,3 милиона евро. Година и половина по-късно става част от Вердер. След това кариерата му преминава през Расинг (Сантандер) и Уест Бромич. През 2014 г. нападателят се върна в Малмьо. За период от седем години (2005-12) има 33 мача и шест гола за националния отбор на Швеция.