Мароко победи Замбия с 1:0 в последния си мач от група "F" на турнира за Купата на африканските нации в Кот д'Ивоар и завърши на първата позиция със 7 точки, класирайки се за осминафиналите, където ще срещне ЮАР.

Халфът на Галатасарай Хаким Зиеш (37) реализира гола за втория успех на мароканците в надпреварата. Замбийците така и не успяха да отвърнат на удара и отпадат от турнира, завършвайки трети в групата с едва 2 точки.

В другия мач от тази група ДР Конго завърши 0:0 с Танзания и след третото си реми и 3 точки завърши на втората позиция, продължавайки към следващата фаза, където ще се изправи срещу Египет. Танзанийците останаха последни с 2 точки и също напускат турнира.

Четирите най-добри трети отбора от шестте групи също се класираха за осминафиналите. Това са Намибия и Гвинея, които събраха по 4 точки и ще срещнат съответно Ангола и Екваториална Гвиния, Мавритания и домакините от Кот д'Ивоар, които спечелиха по 3 точки и ще се изправят съответно срещу Кабо Верде и шампиона Сенегал в следващата фаза.

Ето и всички осминафинални двойки в турнира:

На 27 януари (събота)
19:00 часа Ангола - Намибия
22:00 часа Нигерия - Камерун

На 28 януари (неделя)
19:00 часа Екваториална Гвинея - Гвинея
22:00 часа Египет - ДР Конго

На 29 януари (понеделник)
19:00 часа Кабо Верде - Мавритания
22:00 часа Сенегал - Кот д'Ивоар

На 30 януари (вторник)
19:00 часа Мали - Буркина Фасо
22:00 часа Мароко - Южна Африка