Олимпик (Марсилия) направи още една стъпка към титлата във Франция. Тимът на Дидие Дешан взе гостуването си на Булон с 2:1 и записа седма поредна победа. Така тимът се утвърди на върха в класирането с 68 точки, на пет пред Оксер. 

Успехът на Олимпик обаче дойде в даденото от съдията продължение. Валбуена откри резултата в 41-ата минута, а Блайак в 82-ата изравни. В заключителните секунди на двубоя, в 5-ата минута на добавеното време, главният съдия отсъди дузпа за Марсилия, а Тайво не сгреши за крайното 2:1.

Френският шампион Бордо отново не успя да зарадва феновете си след серията от разочарования, които им поднесе в последно време. "Жирондинците" завършиха 2:2 като домакини с Лион в среща от 33-ия кръг на Лига 1. По този начин футболистите на Лоран Блан не успяха да си отмъстят на лионци за това, че бяха отстранени от тима на Клод Пюел на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Мароканският нападател Маруан Шамак изведе Бордо напред в резултата в 26-ата минута с глава след центриране от фаул на Гуркюф, но десет минути след почивката Едерсон изравни с великолепен изстрел. В 62-ата минута чешкият халф Ярослав Плашил с прекрасен удар се разписа за 2:1, но бразилският защитник Крис попари "жирондинците" с гол с глава в 72-ата минута. И двата тима нямат шанс да се бори за първото място.

В класирането води Марсилия с 68 точки, слеват Оксер (63), Лион (59), Монпелие (58) и Бордо (57)./БЛИЦ

Резултати от Лига 1
Оксер – Лориен 4:1
Булон – Марсилия 1:2
Гренобъл – Сошо 2:2
Ница – Ланс 0:0
Рен – Нанси 0:0
Валансиен – Льо Ман 0:1
Бордо – Лион 2:2