Олимпик (Марсилия) и Лион направиха равенство 1:1 в дербито на 18-ия кръг на френската Лига 1. Двата тима изиграха интересен мач на "Стад Велодром" и гостите първи откриха резутата чрез Лисандро Лопес в 35-ата минута. Матийо Валбуена възстанови равенството в 50-ата минута.

В 20-ата минута гол на Марсилия бе отменен зарази засада. Андре-Пиер Жиняк стреля към вратата и топката се озова в мрежата, след като Аю, който бе зад защитата протегна крак, и макар да не игра с топката, повлия на ситуацията. В 35-ата минута Мишел Бащош напредна от дясно и намери непокрития Лисандро Лопес в наказателното поле, който откри резултата в полза на Лион.

В 50-ата минута след силен удар на Шейру, Валбуена протегна крак и в отклони топката в мрежата зад Льорис за 1:1. Домакините можеха да стигнат и до трите точки, но направиха доста пропуски, а най-фрапантен от тях бе в 76-ата минута, когато Жиняк остана очи в очи с Льорис и опита да го прехвърли, но топката излезе в аут.

Това бе 11-и мач без загуба за Лион, но тимът пропусна да оглави класирането и остава 4-и с 30 точки. Марсилия е на 5-о място с 28 точки./БЛИЦ