Шампионът на Франция Марсилия победи у дома Ница с 4:2 в отложен мач от 32-икя кръг на Лига 1 и се изкачи на първо място във временното класиране. В основата на успеха за марсилци бяха братята Андре и Джордан Айеу, които се разписаха по два пъти във вратата на съперника. За Ница пък голмайстори бяха Абду Траоре и Ренато Сивели.

Марсилия откри резултата след половин час игра, след като Андре Айеу сам срещу вратаря на "орлетата" Давид Оспина не сгреши за 1:0. Ница изравни три минути преди края на първата част чрез Абду Траоре изравни за 1:1 след неразбирателство в отбраната на Марсилия. След почивката в игра за домакините се появи Джордан Айеу, който само две минути след влизането си на терена в 60-ата минута вкара за 2:1 след асистенция на брат си Андре. В 78-ата минута отново Джордан бе в прегръдките на съотборниците си, използвайки една пропусната топка в наказателното поле, за да направи 3:1. Малко по-късно Хабиб Бамого пропусна дупза за Ница, а в 89-ата минута Андре Айеу вкара втория си гол в мача за 4:1. Секунди преди последния съдийски сигнал пък Реанто Сивели оформи крайното 4:2. След този си успех Марсилия изпревари Лил на върха на класирането и вече е с актив от 61 точки, докато "кучетата" са с 59. Ница пък остана на 14-то място с 39 пункта.

В друг отложен мач от този 32-и кръг пък грандът Лион победи драматично у дома Монпелие с 3:2. Победния гол за "хлапетата" отбеляза Йоан Гуркюф в 89-ата минута на двубоя.

Лион откри резултата в своя полза след гол на бразилеца Едерсон в 23-ата минута с удар от далечна дистанция. Седем минути по-късно обаче Оливие Жиру успя да изравни за 1:1, след като се измъкна зад защитата на съперника. След почивката в 55-ата минута Лисандро Лопес даде отново преднина на домакините – 2:1. Шест минути преди края на мача Сюлейман Камара изравни за 2:2 след удар и рикошет в тялото на Али Сисоко. Точно когато изглеждаше, че Лион за пореден път ще загуби ценни точки заради допуснат гол в последните минути, Лисандро успя да свали по перфектен начин с глава една топка на Гуркюф и последният вкара отблизо за крайното 3:2 в 89-ата минута. След успеха си Лион запази третата си позиция с актив от 56 точки и изостава на пет от лидера Марсилия и четири от втория Лил. Монпелие пък остава на 10-а позиция с 43 пункта. /БЛИЦ