Олимпик (Марсилия) все повече се прибилижава до първата си титла от 1993 година насам. Френският гранд завърши 0-0 на терена на основния си съперник Оксер и по този начин запази аванса си от 5 точки на върха, а до края на сезона остават само три кръга. В тях марсилци имат по-лесна програма (домакинства на Рен и Гренобъл и гостуване на Лил - б. р.) и само невероятен срив на финалната права може да ги лиши от златните медали.

Независимо че ремито ги устройваше, футболистите на Дидие Дешан бяха по-добрият тим и направиха всичко възможно да стигнат до победата. Преди почивката головите положения почти липсваха, но след това Марсилия доминираше, като само пропуските на Брандао и Мамаду Нианг запазиха двете нули на светлинното табло. 
 
В началото на втората част Брандао удари играч на домакините с лакът, но не беше изгонен. Ситуацията нагнети напрежението и двата тима бяха на път да се сбият, но постепенно страстите се успокоиха. В 61-ата минута Брандао стреля с глава след корнер, топката стигна до Мамаду Нианг, но той не можа да я засече. Малко по-късно гостите изпуснаха нов шанс да поведат, а Оксер беше най-близо до попадение в 72-ата минута, когато Иренеуш Йелен за малко не изненада Стив Манданда с техничен прехвърлящ удар. Полякът още веднъж се озова на стрелкова позиция, но след пас на Рой Контут се размина с кълбото на няколко метра от вратата./БЛИЦ