Марсилия победи Ланс като гост с 1:0 в последна среща от 29-ия кръг на френската Лига 1 и запази шансовете си за защита на титлата от миналата година. Гола за успеха на марсилци вкара Лучо Гонзалес в 69-ата минута.

Двата отбора нямаха късмет пред противниковата врата през първото полувреме и съперниците се оттеглиха при нулево равенство на почивката. Гостите нанесоха своя удар в 69-ата минута, когато Лучо Гонзалес намери с отличен пас Шейру и той бе точен за 1:0 в полза на Марсилия.

До края на срещата домакините се опитаха да стигнат до изравнителен гол, гостите търсеха удвояване на преднината си, но ново попадение не бе отбелязано.

След успеха Марсилия се намира на 2-о място в класирането с 54 точки и пасив от 4 спрямо лидера в таблицата Лил, а Ланс е в зоната на изпадащите с 28 точки.

По-рано през деня Ница вкара два гола в даденото от съдията продължение и стигна до равен 2:2 у дома срещу Лион. Така с двете загубени точки в продължението Лион е на 4-о място във временното класиране с 50 точки.

Играчите на Клод Пюел тотално доминираха през първото полувреме и шведският полузащитник Ким Каелстрьом откри резултата в 22-ата минута. Аржентинският нападател Лисандро Лопес в 45-ата минута направи резултата 0:2. В 50-ата минута Даниел Любоя пропусна да намали резултата от дузпа, след като вратарят на Лион Юго Лорис спаси удара му. Дузпата бе отсъдена за нарушение на Папе Диакате.

В 90-ата минута Папе Диакате отново извърши нарушение в наказателното поле на гостите и получи втори жълт и съответно червен картон, а отсъдената дузпа за нарушението му бе превърната в гол в 91-ата минута от Ерик Мулунги - 1:2. В третата минута на даденото от съдията добавено време след изпълнение на корнер Ренато Сивели изравни за крайното 2:2. /БЛИЦ