Олимпик (Марсилия) освободи треньора Мичел. Съдбата на испанеца изглеждаше предрешена от дълго време, но едва сега собственикът на клуба Маргарита Луи-Драйфюс реши махне бившия наставник на Олимпиакос.

Марсилци се представят ужасяващо през този сезон и се намират само на шест точки над зоната на изпадащите, а до края на сезона има четири кръга.

Технически Мичел все още се води треньор на Олимпик, тъй като не е подписал прекратяването на договора си, който е до лятото на 2017 г. В резултат на това той е отстранен от поста си до постигане на споразумение с клубната управа.

В същото време ръководството на Олимпик (Марсилия) реши да върне начело на тима Франк Паси, който водеше отбора след напускането на Марсело Биелса след първия кръг от шампионата в Лига 1. Помощник-треньор ще бъде клубната легенда Базил Боли, който през 1993 г. вкара победния за марсилци при победата с 1:0 над Милан на финала на Шампионската лига.

В същото време Маргарита Луи-Драйфюс отрече информацията на „Екип“, че ще замени президента на клуба Венсан Лабрюн с Шавиер Джоканти.