Олимпик Марсилия спечели убедително с 5:1 при визитата си на Клермон в мач от 24-ия кръг на френската Лига 1.

В 23-ата минута Илиман Ндиайе изстреля отскочилата топка и успя да отбележи гол за 0:1.

В началото на второто полувреме домакините от Клермон успяха да изравнят. В 53-ата минута Билал Бутова получи чудесен пас и се озова сам срещу вратаря и промуши топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите за 1:1.

В 59-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг чукна топката във вратата на Клермон и тя влезе в мрежата. В 67-ата минута Исмаила Сар пусна към Джонатан Клаус, който стреля отблизо в горния десен ъгъл – 1:3.

Десет минути преди края на мача Фарис Мумбаня бе в основата на много добра контраатака, като подаде към Луиш Енрике и той отбеляза четвъртото попадение във вратата на Клермон. Във втората минута от добавеното време Марсилия вкара и пето попадение. Исмаила Сар изведе Фарис Мумбая, който шутира в долния десен ъгъл за крайното 1:5.

След успеха си марсилци излязоха шести с 36 точки. Клермон е на дъното с едва 17 пункта.

По-рано през деня канадският нападател Джонатан Дейвид изстреля Лил в местата за участие в Шампионската лига, а също така и затвърди претенциите на тима поне за 2-о място в Лига 1, след като вкара единствения гол при визитата на Реймс. Победата на "песовете" дойде с попадение в 56-ата минута и с този Лил събрат 41 точки, заемайки четвъртата позиция.