Френският гранд Марсилия записа първа победа от началото на сезона в Лига 1, след като спечели домакинството си срещу новака Евиан с 2:0 в среща от седмия кръг.

Възпитаниците на Дидие Дешам взеха инициативата още след първия съдийски сигнал и логично откриха резултата в своя полза след 25 минути игра, когато точен за 1:0 без Лоик Реми след асистенция на Матийо Валбуена. До края на полувремето гостите не успяха да отговорят и марсилци запазиха аванса си от едно попадение. В 44-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Гилем Рипер си изкара втори жълт и съответно червен картон.

След почивката картината на терена не се промени особено, като задачата на домакините при числен превес изглеждаше улеснена. В 74-ата минута Лоик Реми вкара втория си гол в мача и оформи крайното 2:0. След този успех Марсилия събра актив от 6 точки и се изкачи до 15-о място във временното класиране.

Начело в класирането излезе Монпелие след победата си с 3:1 при гостуването на Аячо и загубата на досегашния лидер Лион с 0:1 при визитата на Каен. Монпелие е на върха с 16 точки, следван от Лион и ПСЖ с по 14 пункта.

Резултатите от 7-ия кръг в Лига 1:

От вторник:
Бордо – Лил 1:1
От сряда:
Марсилия – Евиан 2:0
Аячо – Монпелие 1:3
Каен – Лион 1:0
Дижон – Брест 1:0
Лориен – Оксер 1:1
Нанси – Валансиен 1:1
ПСЖ – Ница 2:1
Сошо – Сент Етиен 2:6
От 22:00 часа:
Сент Етиен - Тулуза