Олимпик (Марсилия) победи с 1:0 при гостуването си на шампиона ПСЖ в голямото дерби на Франция от третия кръг на Лига 1. То завърши с бой между играчите на двата тима и червени картони в седмата минута от добавеното време за Лейвин Курзава и Леандро Паредес от домакините, както и за Дарио Бенедето и Жордан Амави от гостите. След разглеждане на ситуацията с ВАР и Неймар видя червения цвят на картона в последните секунди.

Възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш нанесоха втора поредна загуба на големия си съперник след гол на Флориан Товен (31) на „Парк де Пренс“, а на телевизионните повторения останаха съмнения за засада, но такава не бе потвърдена от ВАР. След това съперниците си отбелязаха по още едно попадение, но головете не бяха признати след намесата на ВАР.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В 45-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Андер Ерера в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

През втората част след пропуск на Неймар се стигна до 62-ата минута, в която Анхел ди Мария бе изведен зад защитата и вкара, но голът не бе зачетен заради засада на аржентинеца. Три минути след това и попадение на марсилци не бе зачетено заради спорна засада. Товен шутира мощно, ударът му бе спасен, но топката попадна в Бенедето, който отбеляза, но съдията вдигна ръката си за засада.

До края ПСЖ търсеше изравняването с всички сили, но така и не успя да създаде нещо кой знае колко опасно пред вратата на съперника.

След успеха Марсилия излезе на пета позиция във временното класиране с 6 точки. ПСЖ записа втора поредна загуба и на незавидното 18-о място без нито една точка. По-рано през деня Монако надви у дома Нант с 2:1 и се изкачи на върха със 7 точки.