ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Олимпик (Марсилия) победи у дома ПСЖ с 2:1 в голямото дерби на Франция и го изхвърли на 1/8-финалите в турнира за купата на страната. Алексис Санчес (31-дузпа) и Руслан Малиновски (57) класираха марсилци за следващата фаза, а Серхио Рамос (45+2) вкара гола за парижани, в чийто редици титуляри бяха Лионел Меси и Неймар.

Още в 4-ата минута гостите имаха шанс, но удар на Нуно Мендеш бе спасен от Пау Лопес. В 26-ата минута Матео Гендузи шутира от далечна дистанция, топката рикошира в защитник и излезе в корнер. След него Гендузи отново получи шанс, но Джанлуиджи Донарума спаси удара на френския халф.

След половин час игра Серхио Рамос извърши нарушение в наказателното поле и съдията Франсоа Летексие отсъди дузпа, която Алексис Санчес превърна в гол за 1:0.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 38-ата минута шут на Лионел Меси след пряк свободен удар рикошира в левия страничен стълб на вратата. В следващите минути удар на Неймар бе отразен от Лопес, докато шут на Ченгиз Юндер мина над вратата на Донарума.  

Във втората минута от добавеното време на първата част Неймар центрира от кърнер и Серхио Рамос се реабилитира за нарушението при дузпата, вкарвайки топката с глава в мрежата за 1:1.

След почивката домакините бяха по-активни и в 57-ата минута украинецът Руслан Малиновски стигна до топката извън наказателното поле и със силен удар вкара за 2:1.

Парижани опитаха да изравнят за втори път в мача, но стигнаха само до едно чисто положение в 79-ата минута, когато Неймар изведе Меси, но ударът на аржентинеца не намери целта. До края на срещата не се стигна до повече голови положения и така марсилци продължават напред за Купата, докато парижани за втора поредна година отпадат на 1/8-финалите в турнира.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК