Олимпик (Марсилия) спечели с 2:1 домакинството си на Оксер от 33-тия кръг на Лига 1. Домакините получиха гол в 33-тата минута, но след почивката обърнаха развоя на събитията благодарение на попаденията на Ченгиз Юндер и Алексис Санчес.

От самото началото домакините нападаха и търсиха гол. В 10-ата минута Сеад Колашинац скочи високо и засече с глава центриране, но прати топката покрай целта.

Три минути по-късно Витиня стреля, но точно покрай лявата греда. В 18-ата минута Витиня отново създаде неприятности за защитата на Оксер. Този път проби, но изстрелът му прелетя високо над напречната греда.

Оксер наказа пропуските на Марсилия в 33-тата минута. Бирама Туре реализира със страхотен шут от дистанция.

Марсилия обаче продължаваше да настоява. Отговорът на „фокейците“ дойде четвърт час преди изтичането на редовното време. Ченгиз Юндер получи огромно пространство, от което се възползва и порази целта – 1:1.

Две минути по-късно Алексис Санчес оформи пълния обрат в резултата. Чилиецът се освободи в наказателното поле и отбеляза.

До края и двата отбора имаха по един добър шанс за гол, от който не успяха да се възползват. Марсилия се поздрави с крайния успех и трите точки.

Така Марсилия се възползва от грешката на ПСЖ по-рано днес и намали изоставането си от лидера на 5 точки. Парижани отстъпиха у дома на Лориен и са със 75 точки, а Олимпик е втори със 70.