Отборът на Марсилия триумфира с Купата на лигата във Франция, след като на финала победи Монпелие с минималното 1:0.

Срещата на “Стад де Франс” край Париж бе изключително оспорвана с лек превес във владението на топката за символичните домакини от Марсилия. През първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат гол. Лучо Гонзалес стреля опасно от фаул в 19-ата минута, а Матийо Валбуена пък удари греда в 33-ата минута и също пропусна да даде аванс на Марсилия. За Монпелие пък най-сериозната възможност се откри пред Саихи в 22-ата минута, но ударът му от близо бе спасен с вещина от Стив Манданда.

След почивката отново марсилци бяха по-активният тим на терена. Със сериозни пропуски за се отличиха и Андре Айеу и Андре-Пиер Жиняк. Усилията на Марсилия бяха възнаградени в 81-ата минута, когато нигерийският бранител Тайе Тайво, който се възползва по най-добри начин при едно разбъркване в наказателното поле на Монпелие и с удар от въздуха вкара единствения гол в мача. До края играчите на Монпелие опитаха всичко по силите си, за да възстановят равенството и да докарат мача до продължения, но така и не успяха.

Така Марсилия за втори път в рамките на седем дни успява да се наложи над Монпелие, като този път победата имаше огромно значение и донесе Купата на Лигата във витрината на клуба. /БЛИЦ