Шампионът и лидер в класирането Бордо завърши 1:1 у дома с Олимпик (Марсилия) в дербито от 20-ия кръг на френската Лига 1. "Жирондинците" водеха в резултата десет минути преди края, но не успяха да удържат победата. Домакините имаха 9 поредни победи във всички кампании и не бяха губили точка от 21 ноември миналата година.

Бордо откри резулата в 44-ата минута след автогол на вратаря на Марсилия Стив Манданда, предизвикан от една от големите звезди на домакините - мароканския нападател Маруан Шамак. Останаха сериозни съмнения за фаул на Шамак срещу Манданда, но въпреки това голът бе признат.

В 58-ата минута вратарят на Бордо Седрик Карасо напусна игра поради контузия, като бе заменен от ветерана Улрих Раме. В 61-ата минута защитникът на домакините Марк Планус получи директен червен картон за нарушение срещу Мамаду Нианг на границата на наказателното поле на Бордо и остави тима си с човек по-малко. Планус бе изгонен от рефера, въпреки че не бе последният човек в отбраната на Бордо.

В 80-ата минута халфът Беноа Шейру успя да изравни и да донесе точката на гостите от Марсилия. Той се разписа с удар от воле. До края на мача резервата Матийо Валбуена и Нианг пропуснаха да донесат трите точки на гостите.

Бордо води в класирането с 44 точки, а вторият Лил е с 37./БЛИЦ