Олимпик (Марсилия) обърна и срази лидера Спортинг (Лисабон) с 4:1 за първа победа в група D на Шампионската лига. Срещата започна с повече от 20-минутно закъснение, тъй като автобусът на португалците пристигна късно на стадиона поради задръствания в южния френски град. На "Стад Велодром" нямаше публика, тъй като домакините бяха наказани заради инцидентите по време на мача с Айнтрахт миналия месец.

Гостите поведоха в 52-ата секунда с гол на Франсиско Тринкао. Домакините бяха изненадани, но бързо започнаха да поглеждат към вратата на съперника и в 5-ата минута Амин Арит се озова сам срещу вратаря, но от малък ъгъл не успя да го преодолее. Капитанът и вратар на Спортинг Антонио Адан направи груба грешка в 13-ата минута, която доведе до изравняване. Той се забави с изритването на топката и Алексис Санчес пресече опита му да я прати в предни позиции, а тя се озова в мрежата за 1:1.

В 15-ата минута Алексис Санчес се разписа при добавка, но бе в положение на засада при изстрела и голът не бе зачетен. Секунди по-късно лошо изчистване на Адан прати топката на крака на Клаус, който центрира и Амин Арит с глава вкара за 2:1. В 23-ара минута Адан бе изгонен с директен червен картон и гостите останаха в намален състав.

Марсилия отбеляза трети гол в 28-ата минута. След корнер Леонардо Балерди бе изпуснат, а резервният вратар на Спортинг Франко Израел излезе лошо и бранителят с глава увеличи аванса на домакините. До почивката тимът на Тудор имаше сериозно предимство, но не стигна до нов гол.

След почивката французите значително намалиха темпото, но въпреки това в 84-ата минута стигнаха до четвърто попадение. Вратарят отрази удар и топката попадна в краката на Шансел Мбамба, който финтира и прати топката в мрежат. Секунди по-късно Алексис Санчес се измъкна от защитата и се озова на празна врата, но от малък ъгъл прати топката във външната страна на мрежата.

С първия си успех марсилци имат вече 3 точки. "Лъвовете" от Лисабон остават с 6 точки.

Група D (класиране в групата)
20:05 часа Олимпик (Марсилия) – Спортинг (Лисабон) 4:1
0:1 Франсиско Тринкао (1), 1:1 Алексис Санчес (13), 2:1 Амин Харит (16), 3:1 Леонардо Балерди (28), 4:1 Шансел Мбембе (84)

22:00 часа Айнтрахт (Франкфурт) - Тотнъм