Роберто Баджо, Ромарио и Христо Стоичков са трите най-известни имена на световното първенство през 1994 година в САЩ.
 

Има едно име обаче също направи впечатление и това бе шведският национал Мартин Далин. “Тре Крунур” загубиха на полуфинала от Бразилия с 0:1, а в малкия финал разгромиха България с 4:0, но точно в тази среща Далин не игра заради контузия.


Тъмнокожият швед от скоро може да се похвали със собствена модна линия “Далин”, а същевременно е и мениджър на Маркус Розенберг от Вердер, Ола Тойвонен от ПСВ Айндховен, Беранг Сафари (Базел), Оскар Венд (ФК Копенхаген), Йонас Олсон (УБА), Матиас Конча (Бохум) и играчите на Грьонинген Андреас Гранквист и Петер Андерсон.


“Най-хубавият момент от кариерата ми е световното първенство през 1994 година. Този турнир бе просто фантастичен, разполагахме със страхотен отбор и се забавлявахме на терена”, казва Далин пред сайта “Goal.com”. “ От това първенство насам Швеция винаги изпитва проблеми на световните финали, но се надявам на следващото да сме по-добри. Това няма да бъде лесно. Смятам, че ще се класираме за ЮАР, но там отново ще излязат същите проблеми. Швеция е малка страна и всяко класиране на европейско или световно първенство е постижение”, добавя един от легендарните шведски нападатели.


“Аз наистина не искам да правя сравнение между играчите от различни години. Много е трудно, когато гледаш различни генерации. Но със сигурност той е един от най-добрите. Ние имахме Гунар Нордал, който бе пет пъти голмайстор на италианската Серия “А”. Ибрахимович е нападател, който може всичко. Той е брилянтен играч, който има чудесна кариера, но има и още доста години пред себе си”, завърши Мартин Далин./БЛИЦ