Младата звезда на Тотнъм Гарет Бейл беше избран за най-добър футболист във Висшата лига на Англия за месец април. Уелският национал отбеляза изключително важни голове при победите срещу Арсенал и Челси, които помогнаха на "шпорите" да стъпят на четвъртото място в класирането, осигуряващо участие в квалификациите на Шампионската лига. Великолепната форма на Бейл стана повод в медиите да се появят информации, че Манчестър Юнайтед ще се опита да го привлече, след като в предишните години взе от "Уайт Харт Лейн" Майкъл Карик и Димитър Бербатов.

Мениджър на месеца стана Мартин О'Нийл, под чието ръководство Астън Вила записа 4 победи и едно равенство в последния месец и също таи надежди да финишира сред първите четири в крайното класиране. Решаващ за бирмингамци ще е утрешният мач срещу Манчестър Сити и О'Нийл добре знае, че единствено трите точки вършат работа на неговия тим.

"Наясно сме, че ни трябва максимален актив от последните два мача, но дори и 6 точки не ни гарантират нищо, защото са важни и резултатите на преките ни съперници. Имам опит в Шампионската лига със Селтик и двубоите в турнира не могат да се сравнят с нищо друго. С оглед на всичко, което сторихме през сезона, заслужаваме да постигнем нещо значимо. Няма да е лесно, защото сме под огромно напрежение, но пък това са мачовете, които могат да осмислят целия ни труд", заяви О'Нийл./БЛИЦ